Dropbox digitaal archief

Als u een dossier geopend heeft en op bovenstaand icon klikt dan opent de dropbox.

U kunt hier bestanden en ook emails of emailbijlagen naar toe slepen.

U hoeft de dropbox niet zelf af te sluiten. Als u een ander dossier opend zal de dropbox automatisch worden aangepast voor het nieuw geopende dossier. Bij het sluiten van laatste dossier in Maex, zal ook de dropbox worden afgesloten.

U kunt aangeven of u de dropbox als "bovenste " scherm wilt laten tonen. In dit geval zal de dropbox ALTIJD zichtbaar blijven. Wel zo handig ivm slepen van bestanden.

Indien het digitaalarchiefscherm is geopend dient u wel na het slepen het digitaal archief te vernieuwen zodat de nieuwe bestanden zichtbaar zijn.

Vanaf versie 9.0 is de dropbox vernieuwd.

De subfolders in de hoofdfolder van de klant worden nu ook getoond. U kunt dus slepen naar een subfolder. Het document zal dan worden opgeslagen in de betreffende subfolder.

Via menu: bestand > instellingen tabblad archivering kunt u subfolders aangeven die automatisch worden aangemaakt bij ieder nieuw dossier. U hoeft dus zelf niet per dossier al deze folders meer aan te maken.
Via dit menu kunt u maximaal 3 subfolders aangeven. Als u er meer wilt laten aanmaken dan dient u deze handmatig toe te voegen aan de maex.ini in de sectie [archivering].
Voor 'oude' dossiers, waarbij dus nog niet deze subfolder zijn aangemaakt, kunt via het icon 'digitaal dossier' de standaard folders alsnog aanmaken.

Als u klikt op de button 'Open verkenner' dan zal de windows verkenner worden geopend die u meteen de folder laat zien van het betreffende dossier.